Idag fick jag hem min Sega MegaCD!

Megacd

Äntligen skaffat en MegaCd! Konsollen som krävde att man redan hade ett Megadrive som man sedan kopplade på för att få njuta av grymma spel med full motion videos 🙂 MegaCd:n släpptes strax efter att Super Nintendot började säljas i affärerna. Den blev inte direkt någon storsäljare men hade ändå en del exklusiva titlar som än idag är eftertraktade såsom Hideo Kojima’s SNATCHER.
MegaCd:n började säljas 1993 i Europa och dog ut helt 1996. Under den tiden hade den sålt ca 6 miljoner exemplar och hade fått en hel del läckra titlar; Sonic CD, Night Trap, Sewer Shark,  Earthworm 2 special edition, Road Avenger, ett par Lunar spel och såklart Snatcher. Ja det var väl allt som var intressant 🙂

Jag är glad att jag fick tag på den första utgåvan av MegaCD:n som kopplas på under Megadriven, den är helt enkelt mycket finare och matchar den första versionen av Megadriven 🙂 Version 2 av Megadriven och MegaCD:n känns lite för plastiga och inte lika robusta så. Nu skall det spelas lite Sonic Cd och Snatcher!

One thought on “Idag fick jag hem min Sega MegaCD!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s