GoldenEye till N64, Still good!

N64goldeneye_620x425

Augusti 1997 så släpptes troligen det spelet som satte standarden för eftervärldens Fps spel till konsoll, Goldeneye! Spelet hedrades då det släpptes, toppade betygen hos alla recensenter och vann helt helt gäng med utmärkelser. Det var grymt då men är det fortfarande bra än idag? Svar Ja.. Ja det är det 🙂

Så hur ser Goldeneye ut idag och vad tycker spelarna om det? Till att börja med så var det en stor efterfrågan av en re-release av Goldeneye till Wii Virtual Console och  Xbox Live Arcade (vilket skulle göras men tyvär blev nekat pga rättighets grejer). En re-make av GoldenEye släpptes vid namnet GoldenEye 007: Reloaded släpptes 2011.
Ett team med programmerare och designers skapade den otroligt välgjorda modden till hl2 som heter Goldeneye: Source som är en remake av hela spelet med alla vapen och banor. Det gjordes även en mod av det till Half-life 1 men som tyvär avbröts.
Det finns även site dedikerad för att hjälpa dig spela GoldenEye online med dina vänner via emulator. Ett duktigt gäng romhackers hackade om Rares spel Perfect Dark till GoldenEye för att ta del av den updaterade GoldenEye motorn och döpte det till GoldenEye X. På fansiten GoldenEye Vault så görs det ständigt nya Rom hacks med nya vapen och banor till original spelet. Ja det märks att GoldenEye var ett enormt populärt spel och att det än är det idag.

GoldenEye har ett väldigt rolig singelplayer kampanj men när man pratar om minnen från spelet så är det alltid multiplayerläget som kommer på tal. Multiplayer läget är styrkan i GoldenEye, split-screen med fyra små skärmar. Att sitta med sina polare framför samma tv och att alla har tillgång att spana in var sina motspelare håller på med gör detta till ett väldigt roligt partyspel! En mix av väldigt bra designade deathmatch banor, roliga vapen och en massa underhållande gamemodes skapar en massa roliga matcher och en hel del skratt.

Allt detta gör Goldeneye till ett av dom roligaste Fps spelet jag spelat, och det är inget man tröttnar på i första taget, så kan ni stå ut med N64:ans suddiga grafik så tycker jag absolut att detta är ett spel som håller än idag!

GoldenEye 007 – 15 Year Retrospective Review:

GoldenEye Source Beta 4.2 Trailer

GoldenEye Stand-Off (CollegeHumor)

 

2 thoughts on “GoldenEye till N64, Still good!

  1. Du vet vad jag tycker 🙂

    Men om de skulle släppa en remake med förbättrad kontroll så skulle jag vara den första som köpte spelet!

    Reply
  2. Den där Source-modden verkar ju riktigt nice! Kommer ihåg att jag spelade nån mod till vanliga HL. Var riktigt coolt ändå att kunna lira med riktig mus och tangentbord.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s