Det unika demot av Xenogears

Hade det inte vart för att min vän Jan beslutade sig för att importera hem Parasite Eve så hade troligen våra liv sett helt annorlunda ut idag. En medföljade demoskiva av ett spel som vi aldrig hade hört talas om, ett spel som skulle förändra våra liv för all framtid..Xenogears.

Ok så dramatiskt var det väl inte men Xenogears är ändå ett spel som har en speciell plats i våra hjärtan och är absolut med som ett av dom bästa spelen vi spelat. Hade det inte vart för detta demot ”Squaresoft 1998 Collectors CD vol.1” så hade vi troligen missat detta spelet helt och hållet. Xenogears släpptes nämligen aldrig i Europa och således var det en titel många här i Sverige missade, sorgligt nog.

På demoskivan finner vi filmklipp från bla Final Fantasy VIII (under development) och Bushido Blade 2, men framförallt ett spelbart demo av Xenogears.
Men det som skiljer detta demot från andra demos som man är van vid är att det innehåller material och scener som inte finns med i originalversionen av spelet, en specialdesignad version just för detta demot!

Jag och Jan beslutade oss för att ta en nostalgi tripp tillbaka till staden Lahan och se vad som i själva verket skiljde detta demot från original versionen. Spelet börjar som vanligt när Fei står och kladdar på den där jäkla tavlan vi sett så många gånger, pratar med den jobbiga ungen Dan som man bara vill sparka i baken och se vackra Alice stå och blänga på sin bröllopsklänning, ja allt verkade stämma här. Men det intressanta började när man beger sig till Citan för att hämta en kamera till bröllopet. När man kommer till stigen som leder till Citans hus så hoppar plötsligt Bart och Elly in från ingenstans och vill hänga med Fei en bit på vägen, ett par karaktärer som man inte skall träffa på förens flera timmar senare in i spelet. En del fyndiga dialogrutor flyger förbi innan man beger sig vidare. Hela tanken med detta var såklart att spelaren skulle få en blick om hur stridsystemet funkar då man har ett fullt party med sig.

Xenogears har ett helt underbart stridsystem som bla var det som fick mig och Jan att fasta extra för detta spelet. Varje karaktär kan efter en stunds levlande låsa upp en ny ”Deathblow” attack som aktiveras efter en kombination av knappar som leder till en spektakulär avslutning på ett kombo. I demot så var de flesta av dessa avslutningarna upplåsta och jag lyckades lägga märket till en speciell attack från Fei som jag inte minns från originalspelet. Attacken heter ”Ankei” Och efter lite sökande på nätet och studerande av Faq:er så verkar inte denna attacken finnas med, ännu en unik sak från demot med andra ord, helt sagolikt.. verkligen 😛 Jag lyckades även ta några screenshots under tiden vi spelade och fångade Ankei på bild och även de scenen då Bart och Elly dyker upp.

Demot slutar efter att man tagit sig tillbaka ner till Lahan och ett gäng scener från olika scener följer med ett spår från det otroliga soundtracket. Ja ett mycket trevligt demo, och det var ju som sagt detta demot som fick oss att senare köpa fullversionen av spelet! Är du ett riktigt Xenogears fan så kan jag rekommendera att testa demot helt enkelt! 🙂

2 thoughts on “Det unika demot av Xenogears

 1. Kul! Jag har aldrig spelat demot så jag kände inte till detta. Däremot minns jag tydligt när jag spelade igenom den första sekvensen i Xenogears hemma hos dig. Sedan var jag såld. Xenogears är som du vet mitt absoluta favoritspel, alla kategorier! 🙂

  Oops, nu händer det något med datorn här… Va?! Det verkar som att—-
  You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods You shall be as gods

  Reply
 2. Klockrent, Jag håller med Herr Ormiss totalt=Det bästa Rpg spelet någonsin!, Handlingen, känslan och MUSIKEN går inte att över träffa.

  Att ingen har fattat det i stora drag är ju synd som synden, hade varit coolt om dom kunde göra en Anime serie på just detta spel i detalj och även göra en grym Remake med snyggare grafik=) trotts att detta är himla snyggt som det är för att vara till Playstation 1 så hade det varigt värt att hotta upp spelet och ge det en ärlig chans så folk får upp Ögonen som den förtjänade dvs world domination!

  Jag har varvat Xenogears ca 2 ggr och håller på just nu på att spela den för 3e gången, ska ha lite Mec tema och titta på Anime filmen Orgus 02 och Neon genesis Evangelion som påminner om Xenogears lite också hehe

  Yes You shall be as gods!
  /Jan S

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s