Minns ni Ignition till pc?

Ignition_2

Fick en sån härlig flashback då en polare nämnde ett av mina favorit spel på twitter för en stund sen, nämligen Ignition till pc. Minns ni det? Racing spel i 3d top-down view, härliga färger, gulliga små bilar och spännande banor.

Ignition skapades av Oskar Burman och Peter Zetterberg och resten av gänget på UDS back in 1997. Det var på den tiden då jag jobbade på Game Station och jag minns såväl att jag alltid satt och spelade Iginition en stund på lunchen.

Ignition är ett simpelt och mysigt racingspel, det har en härlig 3d grafik med maxupplösning på 800×600. En mycket härlig och snygg Gui och sköna små ljudeffekter. Det var på den tiden då PC härskade och hade sina egna spel som inte släpptes till konsoll. Ignition hade en bra variation på fordon, 7st från början och man kunde under spelets gång låsa upp ytterligare 4 bilar till. Varje bil var unik och skapade mer variation för spelet.

Ignition har stöd för joystick, multiplayer över lan och slitscreen och man kan såklart välja att ha spelet på Svenska då man startar det 🙂 Det bästa av allt är att spelet funkar på Windows än idag och i och med att det numera är abandoneware så är det gratis att ladda hem!

Hittade en trevligt lite fansite om Ignition här, kan vara värt att spana in: http://www.bobulous.org.uk/ignition/index.html  

Tobbe tipsade om spelet Reckless Racing till Android och iPhone som påminner en hel del om Iginition http://nodpad.com/2010/06/01/deliverance-now-reckless-racing-finished-with-development/

Jag försöker även få tag på spelet Mashed: Fully Loaded till Xbox/Ps2 som också verkar vara en Ignition klon fast med stöd för 4 spelare på samma skärm. http://www.eurogamer.net/articles/r_mashedfullyloaded_x

2 thoughts on “Minns ni Ignition till pc?

  1. Oh yes! Inte en chans att man glömmer Ignition, och såklart koden slasktratt. Det var ju i samma veva som man köpte sitt Voodoo-kort också. Det fanns inte 3dfx stöd från början i Ignition om jag inte minns fel, utan man var tvungen att ladda hem en speciell 3dfx patch å då blev det ju as awesome.

    Vad var game-station nu igen? Ringer någon klocka långt inne nånstans… Nåt internet café eller nåt på Ytterbyvägen?

    Reply
  2. Hehe ja just det ja, Slasktratt, nu minns jag! Ja och Voodoo 2 stödet med patchen dom släpptes minns jag något om också. Roliga tider då!

    Game-station var en vanlig butik som sålde tv-spel fast som också hade nätverksspel. Ja det var på ytterbyvägen då.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s