Spelkväll med Mashed!

Mashed_790screen001

Ikväll fick vi äntligen tid att testa spelet Mashed (ps2/Xbox/Pc) som jag för några månader sen upptäckte då jag letade efter roliga 4 player spel.
Mashed är ett top-down racing spel med vapen, tänk Micro Machines blandat med Twisted Metal, och det var just detta som lockade mig.

Ikväll kom mina kära vänner över på besök för att ha en utav våra vanliga spelkvällar och jag föreslog att vi skulle testa Mashed för första gången. Och det visade sig vara en riktigt hit!

För att starta en match för fyra spelare är väldigt lätt, man väljer en utav de fyra banorna och sen är det bara att starta. Det funkar i stil med Micro Machines Get Ahead läge där spelaren som är längst fram vinner. Men eftersom det är fyra spelare så funkar det istället så att den spelaren som hamnar längst bak blir utkastad och resten fortsätter köra tills det bara är en kvar som då vinner +2 poäng till sin pott. (Poäng systemet varierar på hur du vinner, och du kan få minus poäng om du dör på olika sätt) Sen håller man på och spelar tills någon har nått 10 poäng och vinner då hela matchen.
Mashed multiplayer läge har fyra st väldigt roliga banor från början fast flera banor och lägen kan låsas upp i efterhand. På banorna finns det diverse olika powerups utplacerade, olja, machinegun eller minor är lättare att plocka upp medan starkare powerups som missle och mortar ligger på lite mer lurigare ställen. (9 Powerups totalt)

När vi började spela så var vi lite skeptiska, men när vi väl kom in i det och lärde oss banorna och hur alla vapen funkade så var det riktigt skoj! Otroligt roliga situationer dök upp och alla satt och skrattade under varje race. Vi upptäckte senare ett val som kunde aktiveras om kallas ”Airstrike” som funkade så att de spelarna som åkte ur fick fram ett sikte som kunde skicka iväg en missil på de spelarna som var kvar och tävlade, inte det lättaste att lyckas med men när man gjode detta så blev det otroligt roliga resultat, och på detta viset så fick även spelarna som åkt ut ur racet fortsätta att vara med, mycket smart av utvecklarna att lägga med detta!

Jag valde att skaffa Mashed till Xbox då den har 4 gamepad portar från början, har man en Ps2 multitap så funkar såklart detta lika bra med.

Mashed var en otroligt rolig överraskning och vi tyckte alla det var sjukt kul att spela! Detta är absolut rekommenderat som ett roligt 4 player party spel och vi kommer garanterat ha fler Mashed kvällar.

319023

One thought on “Spelkväll med Mashed!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s