Sonic Fan Remix!

Sonic har alltid vart en utav mina favorit spel genom tiderna, cch då snackar vi alltså om de två första Sonic spelen som släpptes till Megadriven. Det första Sonic spelet var helt otroligt när det kom men hade ändå en del saker som behövdes fixas till för att det skulle bli perfekt, och det lyckades dom med när Sonic 2 släpptes! Enligt mig är Sonic 2 helt klart det bästa spelet i serien, genomtänkta banor, bra musik och en rolig spelupplevelse i helhet. Men efter 2:an så gick det utför och tyvärr har inget spel lyckats så bra som de första spelen. Regeln är helt enkelt att Sonic skall alltid vara i 2d. Och skall man lyckas med ett bra Sonic spel så handlar det väldigt mycket om en bra och rolig leveldesign.

Ett gäng från Sonic Retro siten har skapat en fan remake av Sonic som dom kallar Sonic Fan Remix. Först när jag såg dom första bilderna så trodde jag det var sant, det ser helt fantastiskt ut, för snyggt för att vara ett fan projekt. Och om det nu var sant så trodde jag inte dom skulle släppa något spelbart demo av det. Men jag hade fel, demot är släppt och jag har just spelat igenom det.

För det första är spelet extremt vackert, en 2,5D värld av 3d modeller med vackra effekter av skimrande ljus och färgstarka texturer. Banorna lever verkligen, tittar man runt på alla saker på skärmen så kan man se träd röra sig, fattenfall som slår mot marken och fjärilar som flyger runt. Man kan höra ljuden från fienderna när dom flyger förbi eller när man börjar närma sig ett vatten fall, mycket bra ljudeffekter som också ger så mycket liv till banan.

Men hur är det nu med själva banorna? I demot börjar första banan exakt som första banan i Sonic 2, dom har alltså gjort en remake av Sonic 2 men har byggt ut banorna en aning med egna sektioner men det är gjort på ett sånt bra sätt att man inte störs av det. Demot består av tre ”acts” av Emerald Hill Zone där varje akt har skiftande stil, den andra banan så regnar medans den tredje akten så utspelar sig Emarald Hill Zone på kvällen och banan är upplyst av lampor och strålkastare. Som sagt är Sonic Fan remix mycket vackert och väldigt imponerande för att vara ett indie projekt.

Demot finns att ladda hem här: http://sonicfanremix.com/ eller här: http://sonicresearch.org/sonicfanremix/

Act101
Act201
Act302

One thought on “Sonic Fan Remix!

  1. Spelade inte Sonic då jag tyckte det va för snabbt då det begav sig. Men det här va ju otroligt snygg 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s