Amiga 1200 med CF-kort och 4-Player Adapter. Ready!

Picture_282122

Efter mycket slit så är vi äntligen klara med Amiga 1200 meckandet! Hela tanken med projektet var att på ett mycket lätt sätt kunna komma åt alla spel som finns till Amigan genom ett par klick utan att behöva använda oss av disketter. Kortfattat så har ett Compact Flash kort installerats i Amigan och på detta kort ligger ett tweakat operativsystem med en frontend som startar spelen.

Picture_28239_copy

Från början lät det ganska lätt men det visade sig vara en hel del meck! Kunskaper om hårdvaran krävdes där rätt sladdar och konvertrar behövdes. En hel del research på nätet för att välja rätt modeller av både sladdar och cf-adaptrar och modell av cf-kort som sedan beställdes. Men även en hel del kunskaper om Amigas operativsystem där allt behövdes formateras på rätt sätt och installeras.

Nu när allt väl är klart så funkar Amigan så att den bootar in till Amiga Workbench (os:et) där du startar en frontend som heter iGame. Här listas nu alla spel, stöd för både WHD och icke-WHD spel vilket är mycket smidigt! En mycket smidigt filter funktion finns för att snabbt hitta spelen, och en liten Screenshots ruta uppe i hörnet som visar en liten bild från spelet. Sen är det bara att trycka enter och så startar spelet. Kan inte bli lättare!

Igame_500width
Picture_28264_copy

Mitt upp i allt detta så beställde vi även ett par adaptrar som gör att två extra spelare kan ansluta sig. Denna adaptern kopplas in i parallellporten och plötsligt så man kan vara 4 spelare! (Såklart endast för dom spelen som har support för detta, vi kommer göra en lista över detta i framtiden)

Adaptern för att koppla in CF kortet kostade väl inte mer än 20kr på eBay. Och 4-Player adaptern kostade ca 50kr så det hela blev väldigt billigt.

Stort tack till Andreas för att hjälp med detta, verkligen grymt jobbat! Men var inte orolig, meckandet kommer garanterat fortsätta i andra projekt! 🙂 Måste även tacka Mikael för att jag fick låna hans turbokort, utan det så hade inte min Amiga inte pallat med så mycket. Nu skall det spelas!

3 thoughts on “Amiga 1200 med CF-kort och 4-Player Adapter. Ready!

 1. Detta här är ju riktigt grymt jobbat, att ni fick det att funka tillslut efter allt meck!
  så himla coolt med så många spel, vi måste ha en Amiga multi player kväll snart! =D

  Bra jobbat Andreas och herr Johan!
  /the geek

  Reply
 2. Ja halleluja va pyssel det har varit. Men ack så skoj :). Tog lite tid innan vi förstod/läste oss till att det inte gick att köra så många whdload spel på en amiga utan extraminne, för att inte tala om problemen med att formattera CF korten rätt. Men nu till djupdykningar i spelen och lite pimpande av igame 😉

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s