Pier Solar och Sega Cd – Enhanced Soundtrack

Jag har nu haft tid att sitta ner och spel det vackra rpg spelet Pier Solar till Megadrive som jag köpte med mig då jag var på Retrospelsmässan. Och jag tänkte bara lite snabbt prata om audio skivan som även kallas ”Enhanced Soundtrack”
När Pier solar först släpptes så såg denna utgåva lite annorlunda ut, själva cartridgen låg in en pappkartong och medföljande i paketet var denna audio skivan. Skivan placerar du i din Sega Cd som du har kopplat till din megadrive med Pier Solar i, när du startar spelet med audio skivan i så får du plötsligt ett mycket bättre ljud i högtalarna. Du kan när som helst under spelets gång byta mellan megadrives FM ljud chip eller till det bättre PCM ljudet från Sega Cd:n vilket man kan hitta i options menyn, ett väldigt trevligt tillägg!

Media_httpimg220image_jddlr

Pier Solar utgåvan jag skaffade på Retrospelsmässan var en ”reprint” utgåvan vilket skiljer sig en del från den första versionen Watermelon släppte. Jag gillar denna utgåva bättre då spelet istället ligger i en original Megadrive ”Clamshell” box. Men denna reprint ugåvan saknade tyvärr audio skivan. Men Watermelon har vart snälla och gjort en image av skivan och lagt upp på forumet för nerladdning, tråden hittar man här: http://www.piersolar.com/piersolar.com/board/viewtopic.php?f=28&t=1541

Den versionen jag laddade ner av audio skivan hittar ni här: http://www.megaupload.com/?d=V0KWUG80
Allt jag gjorde var bara att bränna ut den med http://www.imgburn.com/ på lägsta hastighet på en vanlig 700mbs cdr. Slängde sen in den i min Sega Cd och startade upp Pier Solar och vips så var det bättre ljud direkt. Som sagt så kan man under spelets gång gå in i Options menyn och byta mellan de två olika ljudkvalitéerna.

Media_httpimg849image_gbkrj

Pier Solar title screen – with and without CD sound

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s