Jag listar världens roligaste co-op spel!

Jag tänker här lista mina roligaste co-op spel, och observera att jag skriver roligaste! Då spel som Halo, Serious Sam eller Gears of War är bra spel så är inte co-op delen så rolig som den skulle kunna vara, tänker man tänker efter så är det som att sitta och spela ensam fast du har en medspelare som springer runt och dödar monster 100 meter bort. Jag fokuserar istället co-op spel där de båda medspelarna verkligen är med till 100% hela tiden, och att man känner att man samarbetar och då har kul när man spelar. Därför väljer jag bort fps och tredjepersons shooters från listan.
Dom spelen jag har med i min lista är den typen av spel där båda spelarna är med på samma skärm hela tiden (alltså inte splitscreen eller spelande över Internet), viket gör att båda spelare hela tiden har koll på vad man gör, och att man måste sitta i samma rum när man spelar spelet vilket bidrar till bättre kommunikation och ett roligare spel! Här följer nu listan:

Pixel Junk Monsters
(Psn)En utav världens roligaste Tower Defence spel just för att dom på ett så smart sätt lagt in ett co-op läge i spelet. Som två spelare måste man konstant kommunicera med sin medspelare och hålla koll på vad som händer. Det tar en stund att arbeta in sina roller i spelet, vem som skall bygga eller sälja vad, vem som skall samla in pengar eller vem som skall köpa uppgraderingar.. och det gäller att vara snabb! När man kommer in i detta och ger sig fasen på att klara alla banor till 100% för att få dom små regnbågarna så blir det hysteriskt kul, man vill inte sluta spela! Ett mycket mysigt spel!

31079408-pjm5_800x450

Mario Bros Classic Series (Nes)
Mario bros är ett spel som kan spelas på två sätt, antingen slåss man mot varandra för högst hi-score eller så samarbetar man för att ta sig vidare i spelet. Mario Bros Classic Series skilljer sig en hel del från original Mario Bros, kolla in min tidigare artikel för att se skillnanderna: http://thermoptic.posterous.com/mario-bros-vs-mario-bros-classic-serie
Det som vi märkte och tyckte var roligast med Mario Bros Classic Series versionen var utmaningen att försöka klara så många banor som möjligt och sen försöka slå det rekordet om och om igen!
Som två spelar så gäller det att arbeta in ett mönster på hur man skall röra sig, vem som gör vad etc.. för skulle man bryta detta mönstret så kan man råka döda sig själv eller sin medspelare väldigt lätt! Men det är också dessa kaotiska stunderna som gör spelet så roligt! Det kan dyka upp hela galna situationer som man på något mirakulöst sätt lyckas lösa genom några snygga manövrar och det slutar med att man sitter och skriker och skrattar samtidigt. Mycket underhållande!

31079425-Mario_Bros.png.scaled595_706x600
Bionic Commando Rearmed (Xbla, Psn, Pc)

När man väl sätter igång Bionic Commando Rearmed så kan man inte sluta spela! Som spelare blir man bättre och bättre på att kontrollera gubben och den något luriga fysiken i spelet i samband med att spelets banor hela tiden utmanar spelaren med lurigare hinder och bossar. Som två spelare så kommer man ha en riktigt rolig resa framför sig. Det gäller att ha koll på sin medspelare och tajma hopp och rörliga plattformar, och hela tiden snacka med sin medspelare för att på ett sidigt sätt klara av alla banor och bossar. Rekommenderas verkligen!

31079440-bcr_digiday_screensot_02_800x450
Bubble Bobble (Nes, C64, Arkad, mm)

Det kan inte blir fel med Bubble Bobble! Ett tidlöst spel som alla kan spela. Men det är när man kommer till dom senare banorna i spelet då det verkligen blir jobbigt och det gäller att samarbeta med din medspelare för att man verkligen skall kunna klara banorna utan att bli av med alla sina liv. Som alla vet, skulle man ta för lång tid på sig på en bana så dyker ”Hurry up!” texten upp och man känner hur pulsen ökar väldigt plötsligt! Det är detta som är så kul! Vi har själva haft roligast med Commodore 64 versionen där man endast får 10 Credits, och efter det är det Game Over.. inga continues! Annars rekommenderas Nes versionen, mycket bra konvertering men är tyvärr för snäll då det finns eviga continues.

31079463-bubble-bobble
Lara Croft and the Guardian of Light (Xbla, Psn, Pc)

Detta ÄR det ultimata co-op spelet! Så överraskad jag blev när jag och min kompis upptäckte detta fantastiska spel. Lara Croft and the Guardian of Light är verkligen ett skräddarsytt co-op spel där allt i spelet är designat för att man skall samarbeta för att komma vidare. För det första så har de båda karaktärerna unika förmågor som är skapta för att hjälpa varandra, Lara har till exempel sitt rep för att hjälpa sin polare Totec att komma upp för kanter eller hissa ner honom. Medan Tote har spjut som han kan kasta på väggar som Lara sen kan hoppa på för att nå plattformar längre bort, och det finns mycket mer.
Banorna är också väldigt varierande med roliga utmaningar, roliga bossar och pusselrum där man verkligen får sitta och tänka till. När jag spelade med min kompis så hade vi så sjukt kul med detta spelet och jag minns att vi båda började oroa oss för att spelet skulle ta slut hela tiden, vi kunde inte sluta spela 🙂 Detta är helt klart det bästa co-op spelet som finns!

31079496-shield_up_800x500

2 thoughts on “Jag listar världens roligaste co-op spel!

  1. OOOH, har glömt berätta! Har du testat Dead Nation? Det är helt galet bra! Jag å Robin har varvat det 3 ggr tror jag på olika svårighetsgrader.

    Reply
  2. Jag har ju faktiskt glömt att berätta att vi på förra lanet “hittade” Masterblaster för windows. Det har nätverksstöd men va inte riktigt lika kul som på Amigan pga man kunde trycka snett uppåt och gubben kutar då sida-upp-sida-upp vilket kändes lite fel. I övrigt va det samma stuk som på amigan. Källkoden hängde med spelet så Mike ska ta sig en titt på den och göra den Amigafierad ;). Spelet är gratis även på pc och går att ladda ner ifrån wiki sidan http://en.wikipedia.org/wiki/Masterblaster

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s