The Bratwurst gamepad

En C64/Amiga Joystick har tyvärr bara en knapp vilket gör det väldigt begränsat i de många spel. I plattformspel som bla Giana Sisters så måste man trycka UPP med joysticken för att hoppa och den enda knappen man har är till för att kasta eldbollar etc.

I ett utav våra absoluta favoritspel till Amiga “Bratwurst”, en slags deathmatch version av Asteroids för 4 spelare så funkar kontrollen så att man trycker UPP för att skicka missiler, NER för special vapen och KNAPPEN för att accelerera.. lite böktigt men funkar. Jag hade en dag med mig en Sega Megadrive gamepad istället för joystick som funkar utmärkt eftersom den har samma uttag som en Amiga Joystick. Och jag kom då på idén att helt enkelt modifiera gamepaden och då anpassa den speciellt för Bratwurst genom att använda de tre A,B och C knapparna på Sega gamepaden. A för missiler, B för att gasa och C för special vapen. Idag så fixade vi detta! Andreas fixade fram alla sladdar, lödkolvar etc och efter en liten stund var den klar, Bratwurst gamepaden! Och den funkar sjukt bra!
Och det bästa är att den funkar ju perfekt till plattformsspel som Giana Sisters mm iom att du nu kan hoppa med C knappen. Perfekt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s