Mina Guardian Heroes tips

minaguardianheroestips2

Jag skrev för ett tag sen om varför jag tycker Guardian Heroes är ett utav de bästa sido-scrollande fighting spelen. Jag har spelat det väldigt mycket och har under alla dessa speltimmarna lärt mig en hel del tips och tricks. Så jag tänkte här dela med mig en del tips som kan underlätta en del för de som är nya till Guardian Heroes eller helt enkelt bara har missat vissa grejer.

Det finns två versioner av spelet och då jag har båda kan jag säga att det är helt enkelt lättast att skaffa XBLA versionen då den är väldigt lätt att få tag på (Bara att logga in på XBL och tanka ner.. än sålänge) plus att denna versionen även har onlinestöd, val att få “förbättrad” grafik, och även ett “remix” läge där utvecklarna som portade spelet har lagt till ett gäng nya grejer.
Det som XBLA spelarna missar från original Saturn versionen är för det första den läckra anime sekvensen som jag har länkat till ovan. Saturn versionen har även ett trick som kan aktivera ett “Dip switch” läge där du kan göra en hel del roliga saker, hoppa mellan banor etc, kul om man vill leka runt lite i spelet.

Jag äger båda versionera av Guardian Heroes men föredrar ändå att spela på Saturn versionen. Det känns som att kontrollen svarar en aning bättre och att det även flyter på lite bättre än XBLA versionen. Sen är Sega Saturn gamepaden väligt mycket bättre att spela med än Xbox kontrollern.

Och nu till mina tips:

#1. Undvik Han
I liknande fighting spel som Guardian Heroes så brukar huvudkaraktären – i detta fall en hjälte med svärd vid namnet ”Han” – vara en allround karaktär som är bra på det mesta. Men så är det inte här. Han är extremt tråkig och har väldigt få attacker. Han saknar även Magier vilket är väldigt synd då Magier i GH är väldigt kul och användbart. Mitt tips är att undvika att spela med Han.

Guardian Heroes Johan och Jan Detta borde vara den bästa versionen äntligen.avi_snapshot_00.01.32_[2013.11.20_21.25
#2. Välj roliga karaktärer
 Jag har alltid spelat Guardian Heroes med en polare och vi har testat en mängd olika kombinationer av karaktärer och vi har under åren kommit fram till den ultimata duon. Karaktären Randy med sina snabba attacker och mängder av magier I kombination med helaren Nicole har visat sig vara en otroligt ROLIG kombination och även oslagbar då det helt enkelt har vart lättast att klara av spelet med dessa två.

Guardian Heroes Johan och Jan Detta borde vara den bästa versionen äntligen.avi_snapshot_00.03.56_[2013.11.20_21.19

#3. Level up!
När en bana är slut så får ni som vanligt dela ut poäng på diverse olika stats. Mitt tips för att göra spelet väldigt mycket roligare är att placera väldigt mycket poäng på INT. Ju mer ni ökar INT desto längre sträcker sig själva magierna över skärmen. Till en början så träffar bara magierna de fienderna som står precis bredvid spelare, men när man har väldigt mycket INT så sträcker dom sig över hela skärmen och alla fiender blir träffade. Mycket underhållande, och effektivt 🙂

Guardian Heroes Johan och Jan Detta borde vara den bästa versionen äntligen.avi_snapshot_01.04.24_[2013.11.20_21.21

#4. Den bästa trollformeln
Efter många timmars spelande så har vi upptäckt vilken magi som är den starkaste i spelet. Och det är något väldigt oväntat. Det är nämligen Nicoles skyddande barriär. Denna barriär används för att skydda spelarna medan Nicole lägger en healingspot på marken så man kan stå och hela sig i lugn och ro. Men det barriären även gör är att den putter bort alla fiender som är nära den. Och det var då vi upptäckte det! Öka på INT så barriären blir större. Ställ Nicole nära slutet av banan nära en vägg där alla fiender står. Släng upp barriären. Samma sekund som barriären dyker upp så putter den bort alla fiender mot väggen vilket gör att dom blir klämda! Detta ger enormt mycket med skada väldigt snabbt! Denna tekniken gör att ni kan döda en hord av fiender.. eller till och med slutbossen bara på några få sekunder!

Guardian Heroes Johan och Jan Detta borde vara den bästa versionen äntligen.avi_snapshot_01.01.10_[2013.11.20_21.21

#5. Bli effektivare
Alla magier kan kastas genom att göra Street fighter liknande rörelser! Exempelvis om du som Randy eller Han vill kasta eldbollar så gör du helt enkelt samma rörelse som man gör för att kasta en eldboll med Ryo eller Ken i Street Fighter II med magiknappen. Detta är extremt användbart då det gäller att vara väldigt snabb och hinna tajma vissa magier vid rätt tillfälle, då är den vanliga meny-menyn på tok för långsam och du hinner knappt ta fram den förän fem personer står och sparkar på dig. Kolla manualen eller sök på GameFaqs för att ta reda på alla rörelser.

Guardian Heroes Johan och Jan Detta borde vara den bästa versionen äntligen.avi_snapshot_00.35.47_[2013.11.20_21.22

#6. Skippa texten
Då det finns 30 Banor och 5 olika slut med slut så blir det ju så att man spelar om Guardian Heroes flera gånger, och det kan då bli väldigt irriterande att hela tiden behöva läsa samma snack hela tiden mellan banorna. Och det finns ett trick för att snabba upp detta. I XBLA versionen så trycker man bara på Select knappen så snabbspolar den igenom allt snack, helt underbart! I Saturn versionen så är det snabbaste sättet att hålla inne höger axelknapp samtidigt som du trycker på B eller C för att snabbt bläddra igenom texten.

Guardian Heroes Johan och Jan Detta borde vara den bästa versionen äntligen.avi_snapshot_00.26.57_[2013.11.20_21.23

Ja detta vara mina tips till er. Hoppas ni har kul med Guardian Heroes! Kolla gärna in mitt Guardian Heroes Stage Flow Diagram som går att printa ut för att lättare får en överblick över alla de olika vägarna i spelet.

Photo 2014-07-20 12 59 43_700x700

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s