Mashed – Det ultimata party spelet!

43463300-media_httpstopgameruf_ytwfq

Jag har nog aldrig haft så kul och skrattat så mycket med ett tv-spel som jag gjort med Mashed! Ingredienserna är ett gäng bilar på en bana med en väldigt simpel kontroll och resultatet blir galna och kaotiska spelomgångar så får dig att skratta. Vem som helst kan sätta sig framför Mashed, lära sig spelet på några sekunder och sen sitta och njuta!

Mashed påminner väldigt mycket om Micro Machines med den klassiska regeln att den spelare som hamnar för långt bak elimineras och får minuspoäng. Den spelare som klarar sig längst vinner och får då pluspoäng. Den som lyckas få 10 poäng först vinner matchen. Och det hela blir väldigt mycket roligare då det finns en mängd roliga vapen att plocka upp på banorna. Och som sagt är Mashed väldigt lätt att lära sig, En knapp för att gasa och en för att använda vapen.

Jag och mina vänner har spenderat många timmar framför Mashed. Och efter alla dessa Mashed-kvällarna som vi haft så har vi lärt oss vad man bör tänka på och vad som gör spelet ännu roligare. Här är mina tips:

Mashed är ett party spel!
För det fösta så är inte Mashed kul om man är mindre än 4 spelare. Så för att spelet verkligen skall bli skoj och innehålla det där kaotiska och galna situationerna som gör Mashed så bra så skall man vara 4 spelare!

mashed8te6Börja med att låsa upp allt!
Av någon dum anledning så är de flesta banorna i Mashed låsta i multiplayer läget. Och då vi inte har något intresse av att spela Mashed i singleplayer läget så använder vi oss av “unlock everything” koden som utvecklarna var så snälla att slänga med. Vi titelmenyn, alltså när man kan bläddra mellan de olika valen så slår man in följande kod:

Upp, Höger, Ner, Vänster, Upp, Vänster, Ner, Höger, Upp, Ner, Upp, Ner

Obs: När jag slår in denna koden på ett original Xbox så gör jag det med det digitala styrkorset. Men spelas det på en Xbox 360 så funkade koden mycket bättre att aktivera med den analoga styrspaken.
Efter att koden är aktiverad så rekommenderar jag att man går in på options och sparar spelet så man slipper slå in koden varje gång!

Aktivera Airstrike!
För att göra spelet ännu roligare så har vi alltid aktiverat “Airstrike” vilket gör att spelar som har eliminerats under ett race får möjligheten att styra att sikte på skärmen. Lyckas denna spelare hålla kvar siktet på en bil i två sekunder så kan han avfyra en raket som flyner ner och träffar en utav bilarna. Detta kan skapa väldigt roliga situationer! Och det är även väldigt smart då spelare som åkt ut fortfarande kan vara med och spela.

Roliga Banor!
Det finns väldigt många banor i Mashed och det är upp till spelarna att testa sig fram och se vilka banor dom gillar bäst. Vissa är väldigt bra och roliga, men det finns även några som är mörka och dåligt designade som vi brukar undvika att spela. Men jag tror nog det finns en bana som alla fans av Mashed kan hålla med om är den absolut roligaste av dom alla. “Polar Wharf” Denna banan är så kul just för att den är så extremt simpel men samtidigt väldigt utmanande då det finns ett stup på var sida av banan. Skulle du köra banan ensam så är det möjligt att misslyckas, men om man däremot är 4 spelare där alla försöker knuffa ut varandra eller lägga ut minor eller skicka iväg missiler på varandra så blir det helt hysteriskt! 🙂

43463219-2012-08-04_17.20.50_768x768

Två versioner av Mashed? Och hur du spelar Mashed på din Xbox 360
Då Xbox 360 till viss del är bakåtkompatibel med gamla original Xbox:en så går det faktiskt att spela Mashed till 360:n! Men det gäller att vara vaksam för det finns nämnligen två versioner av Mashed!
År 2004 släpptes Mashed för första gången med undertiteln “Drive to survive” med ett svart omslag. Denna versionen funkar INTE på en Xbox 360.
Den versionen ni skall skaffa är den nyare och updaterade versionen som släpptes 2005 som heter Mashed “Fully Loaded” med ett vitt omslag. Det är i princip samma spel fast med updaterad Grafik, nya banor och bilar, bättre kontroll mm.
Så med andra ord skaffa “Fully loaded” för att få den bästa versionen av Mashed. Som även då funkar på en Xbox 360. Observera att du kanske måste vara uppkopplad till Xbox Live för att en patch skall laddas för att Mashed skall funka.

Utvecklarna av Mashed skapade även en uppföljare som heter Wrecked som släpptes 2012. Vi har även spelat detta en hel del. Wrecked är väldigt bra och kul. Men det saknar många av dom sakerna vi älskade mest med Mashed. Så jag föredrar Mashed.

Mashed finns till Ps2, Xbox och PC. Själv spelar jag Xbox versionen då det från början finns 4 stycken portar på konsolen. Spelet kostar under 100kr på eBay så det är bara att köpa!

mashed_rank

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s