Recension av The Goonies 25th Anniversary Edition boxen

43900659-media_httpiimgurcom68_pqsnv

Det är inget snack om att jag älskar filmen The Goonies. Det är en underbar äventyrsfilm från den tiden då filmerna höll Kvalité! The Goones fyllde nyss 25 år och det firades med att det släpptes en specialutgåva med en massa roliga prylar.

Jag var såklart tvungen att ha denna till min samling. Fick hem den från eBay där jag beställde blu-ray versionen (finns även DVD) för 250kr med frakt inräknat.

Boxen är riktigt fet! Kvalitén på själva boxen känns väldigt bra och den ser väldigt bra ut! Förutom själva filmen så finns det med två små tidningar. En av tidigarna är en 8 sidors artikel från tidningen Empire där hela Goonies gänget träffades när filmen fyllde 20 år, väldigt kul att se hur dom ser ut nu 20 år senare.
Den andra boken är väldigt interessant! Det är en reprint som släpptes i samband när The Goones hade premiär. “The Goonies’ official 64-page souvenir magazine” står det och den är fullproppad med foton från inspelningen och massa information etc

I boxen hittar vi även ett kuvert med ett gäng kort från storyboarden i väldigt fin kvalite. Inte så där jätte intressant men kul att titta på.

43900662-media_httpiimgurcomrw_epDvj

Förutom allt detta så ingår det ett helt brädspel! Spelplan, kort, pjäser etc. Från 2-4 spelare. Ett väldigt annorlunda tillägg in en sammlarbox. Och detta gör boxen ännu roligare att ha i sin samling.
Vi har testat brädspelet och det är ganska simpelt. Det går helt enkelt ut på att fly från grottorna och undvika alla fällor. Helt enkelt ta sig i mål först. Spelet har en del regler som gör det hela lite lurigt och man måste tänka till, väldigt kul spel ändå.
Men det som gjorde mig besviken med spelet är att det inte har något att göra med filmen alls. Förutom det att spelplanen har rätt tema och pjäserna har bilder på karaktärerna från filmen. Jag hade hoppats på mer referenser och kopplingar till händelserna i filmen. Det är även lite konstigt att man tävlar mot varandra och försöker sabba för sina kompisar istället för att samarbeta som dom gör i filmen. Men det är ett kul spel ändå.

Ja för 250kr så tycker jag detta är ett givet köp om man är ett fan av The Goonies!

43900663-media_httpiimgurcomzr_iHDJy  43900661-media_httpiimgurcom7R_rxFac

43900660-media_httpiimgurcom8Q_egEiw

43900658-media_httpgeektyrantc_Bkyas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s