Retrospelsmässan 2013

Retrospelsmässan 2013 är nu avslutad! Detta var den 4:e Retrospelsmässan och det var helt klart den bästa hittils! Hela 2800 personer besökte mässan detta året och det märktes väl på den galet långa kön utanför som bara blev längre och längre. Detta året så hade dom även skaffat en ny lokal som var enormt mycket större än den förra, en stor förbättring men ändå blev det så mycket folk att det var svårt att komma fram! Hoppas på en ännu större lokal nästa år 🙂

IMG_4196_700x525

Jag åkte dit med mina vänner och jag var väldigt noga med att tjöta på alla att vi skulle vara där en timma innan för att inte behöva köa. Vi var där i tid men kön var redan väldigt lång men vi kom in väldigt snabbt när dom väl öppnade dörrarna.

På mässan var det som vanligt massvis med saker att göra och kolla på, tävlingar, konsoler att spela på samt massvis av arkad kabinett och flipperspel! Inget av detta hade jag tyvärr tid med då jag hade en total fokus på att besöka alla som var där för att sälja spel och tillbehör!
Då jag samlar på retrospel till typ alla konsoller som släpptes efter Nes så blir det väldigt mycket att kolla på och väldigt mycket jag ville köpa. Då det fanns så mycket så fick man filtrera bort en hel del så inte pengarna skulle ta slut direkt och det är lite synd för det var mycket spel som jag nu i efterhand glömde bort att leta efter, men det får jag ta nästa år istället 🙂

IMG_4203_525x700

IMG_4215_525x700  IMG_4254_700x525

Jag hade inte direkt något speciellt på min inköpslista detta året utan ville istället se om jag kunde hitta några bra deals eller kanske några unika spel som jag aldrig sett innan. Och det lyckades jag faktiskt med! Det första spelet jag köpte var en helt ny specialutgåva av CD-I spelet Burn:Cycle, har ingen aning vad dettaär för spel men omslaget var så läckert. Typiskt 90-tals techno design, tänk filmen Hackers eller tidigare alster från The Designers Republic. Neonfärgat fodral med inristade detaljer. Väldigt snygg manual. Och två grymt snygga cd skivor, en med spelet och en med soundtracket. Endast 20kr 🙂

IMG_4336_700x700

Jag köpte även en del Japanska Nintendo spel, alltså Famicom kassetter. Bland annat en utav mina favoriter Jackie Chan’s Action Kung Fu! Men jag hittade även en otroligt fin utgåva av Wizardry till Famicom, väldigt detaljerad och fint tryck på kartongen. 50kr för denna snygga utgåvan.

c02a786cba4611e2bd6422000a9f12df_7

IMG_4321_700x700

Jag känner till Playstation spelet Vib Ribbon sen tidigare, väldigt unikt spel med en väldigt minimalistisk design. Och på mässan stötte jag på den Japanska utgåvan vilket var helt fantastisk! Precis som spelet så var omslaget helt svart och vitt. Men det som gjorde den unik var att baksidan av fodralet var framsidan och att dom hade gjort ett hål i pappret så man kunde se tänderna som håller fast skivan, väldigt unikt och snyggt!

IMG_4326_700x700

Jag var även på jakt efter lite gamepads. Jag hade hoppats på att hitta några Tac-2 joysticks till min c64:a men det fanns verkligen inga spår av detta. Men jag fick i vilket fall tag på en is-blå N64 gamepad som matchar min N64:a som jag köpte på förra årets mässa. Jag ville även ha en extra Snes gamepad men jag hittade ingen till ett bra pris så det fick bli en tredjeparts variant som var formad som en Megadrive kontroller, men den var riktigt bra!

Jag hade sen tidigare memorerat vilker nummer jag saknade av Sega Force och Nintendo Magasinet för att försöka komplettera mina speltidnings samlingar. Såg tyvärr inte ett enda nummer av Sega Force men fick däremot tag på hela 10 nummer av Nintendo Magasinet med Power Player delen! Så nu är det inte långt kvar tills jag har en komplett samling 🙂

Efter ca 4 timmar så tog vi en paus och gick ut för att få lite luft och äta lite mat, Kön utanför var så lång att den sträckte sig runt huset! Verkligen kul att få se så många dyka upp till en mässa helt dedikerad till retrospel. Det är lite svårt att definiera vad som är retro när det kommer till spel, för mig är 8-bitars och 16-bitars retro. Men något som är ännu mer retor är tex Commodore 64, men det fanns konstigt nog nästan inget alls av detta eller Amiga. Det som det fanns mest av på hela mässan var Nes vilket alltid är populärt bland både samlare och personer som bara vill köpa ett eller två spel för nostalgins skull. Man kunde även se mycket Ps2, inte så retro men ändå.

IMG_4230_700x700

IMG_4250_525x700

När vi kom tillbaka efter pausen så tog vi en titt på spelen som gick att spela. Jag spelade bland annat Pong mot en polare vilket visade sig vara roligare än jag trott då den analoga kontrollen – som var formad som en volymknapp som man roterade på – var väldigt känslig och gjorde spelet mer utmanande.
Jag fick även testat på att spela Frogger på en utav Mame arkadkabinetten. Väldigt snyggt kabinett med en bra skärm!

Detta årets Retrospelsmässa var det bästa hittils men jag vet att det bara kommer bli bättre och bättre. Ser redan fram emot nästa år!

IMG_4343_700x700

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s